Foxconn'un yeni hedefi: Robotlarla üretim!

Bilmeyenler için hemen söyleyelim, Foxconn bir çok büyük şirket için üretim yapan, daha çok Apple iPhone ve iPad ile adı duyulmuş dev bir teknoloji imalatçısı. Hatta Microsoft Xbox One bile onlar tarafından üretildi. Söylentiler, yeni Lumia telefonların firmanın Hindistan fabrikalarında üretileceği yönünde. Ancak şirket çalışanlarının, zor çalışma koşulları nedeniyle sık sık şikayetçi olduğu, intihar vakalarının yaşandığı da bilinen bir gerçek.
Foxconn'un yeni hedefi: Robotlarla üretim!
Tabi konumuz başka. Tayvanlı şirket yeni operasyonlarında kullanmak ve ellerindeki Apple iPhone 6S gibi siparişleri yetiştirebilmek için 10.000 adet endüstriyel robot siparişi verdiklerini duyurdu. Şirket artan talepleri karşılamak kadar insan işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesini planladıklarını açıkladı.
Süreç biraz yavaş ilerleyecek olsa da Asian Review'e demeç veren Foxconn, 'Foxbot' adı verilen robotların henüz insanların yerini almaktan uzak olduğunu, son dokunuşlar için insan gücünün gerekliliğini vurguladı.
Robot teknolojilerinin tekrar gerektiren işlerde yararlı olduğu biliniyor ancak anlık estetik değerlendirme ve kalite kontrolü gibi süreçlerde insan işçilerin yerini almaktan uzak görünüyorlar.
Foxconn tamamen robot gücüne dayanan bir üretim sürecinin söz konusu olmadığını, insanlarla robotların ortaklaşa çalışacakları bir üretim stratejisi benimsediklerini belirtiyor. 

market raf sistemleri - market raf ekonomik raf sistemleri - raf sistemleri fiyat - raf sistemi - raf - raf - çelik raf - çelik raf sistemleri - metal raf - metal raf sistemleri - askılık modelleri - askılık fiyatları - metal askılık modelleri - raf sistemleri -raf sistemleri beşiktaş - askılık modelleri - stand modelleri - dosya dolapları -  dosya dolapları -  klima servisi istanbul - soğutma servisi - klima servisi istanbul - web tasarım istanbul web tasarım beyoğlu - web tasarım eyüpraf sistemleri alanya - çelik dolaplar - soyunma dolapları - dosya dolapları -  arşiv raf sistemleri çelik raf sistemleri - arşiv rafı - mini rack sistem - raf sistemleri - ikinci el klima - web tasarım - web tasarım istanbul  klima servisi istanbul - raf sistemleri beylikdüzü - web tasarım şile - raf sistemleri avcılar - raf sistemleri eyüp - şok havuzu - merkezi sistem soğutma - arşiv raf sistemleri -  kumaş rafı  - seo optimizasyon -  web tasarımı - market raf sistemleri - raf sistemleri - klasör rafı - dosya rafı - arşiv raf sistemleri - çelik raf  - klasör rafı  - arşiv rafı - lastik rafı  - kumaş rafı   market rafları  market rafı - dosya dolabı - compact dolap sistemleri - compact dolap tamiri   - kompakt dolap  raf sistemleri kıbrıs   raf sistemleri avcılar   raf sistemleri kasımpaşa  raf sistemleri istanbul

Yorum Gönder