Soçi'ye Almanya damgası! [SOCHİ 2014]

22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda 12. günün ardından, madalya sıralamasında Almanya zirveyi bırakmadı.
Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleştirilen oyunlarda sis nedeniyle ertelenen iki madalya mücadelesinin de gerçekleştirilmesiyle-çelik raf- 7 branşta 21 madalya dağıtıldı.
Günü 2 bronz madalyayla tamamlayan-raf sistemleri- Alman sporcular, 8 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya ile sıralamada ilk sırada yer aldı.
Serbest stil kayak
Serbest stil kayak erkekler yarım silindirde ABD'li Davin Wise şampiyon oldu.
Rosa Khutor Extreme Park'ta gerçekleştirilen, finallerinde 12 sporcunun yarıştığı mücadelede 92 puanla ilk sırayı alan ABD'li sporcu altın madalya kazandı.
Wise'nin ardından, 90.60 puanlı Kanadalı Mike Riddle gümüş, 88.60 puanlı Fransız Kevin Rolland da bronz madalya elde etti.
İlk yarışta elde ettiği 92 puanla altın madalyaya uzanan-askılık modelleri- Wise, ilk olimpiyat şampiyonluğunu yaşadı.
Buz hokeyi
Buz hokeyinde erkekler play-off elemelerinde rakiplerini yenen Slovenya, Rusya, Çek Cumhuriyeti ve Letonya çeyrek finale yükseldi.
Erkeklerde yarın oynanacak çeyrek finalin eşleşmeleri de İsveç-Slovenya, Finlandiya-Rusya, Kanada-Letonya ve ABD-Çek Cumhuriyeti şeklinde oluştu.
Kadınlarda 5'incilik ile 8'incilik -çelik raf-arasındaki sıralamayı belirleyen maçlar tamamlandı. Rusya'yı 4-0 yenen Finlandiya beşinci, Japonya'yı 3-2 yenen Almanya da yedinci oldu. Sıralamada Rusya altıncı, Japonya da sekizinci sırada kaldı. Kadınlarda altın, gümüş ve bronz madalya sahiplerini belirleyecek maçlar 20 Şubat Perşembe günü yapılacak.
Bobsled kadınlar mücadelesinin 1. ve 2. turunda Elena Meyers-Lauryn Williams'tan oluşan ABD'nin 1. takımı toplam 1.54.89'luk dereceyle en iyizamanı yaptı. ABD'li sporcuların 1. turda yaptıkları 57.26'lık süre parkur, 5.12'lik çıkış da start rekoru olarak kayıtlara geçti.
Tina Maze
©sporx.com

Yorum Gönder